Havermout carrot cake

Wortel in je havermout? Ja natuurlijk, het is niet alleen super lekker, maar ook nog eens voedzaam. Ik adviseer om bij elke maaltijd, ook je ontbijt groente te nemen. Zo kom je ook nog eens makkelijker tot 500 gram groenten per dag.

Ingrediënten voor 1 persoon
40 gr havermout
200 ml amandelmelk (of water)
1 wortel (of een handje geraspte wortel)
1 el rozijnen
1 el gehakte pecannoten (of walnoten)
Snuf kaneel

optioneel : handje blauwe bessen

Bereiding:
Verwarm de melk met de havermout in een steelpannetje op een middelhoog vuur.

Breng de havermoutpap aan de kook.  Rasp de wortel en voeg dit bij de havermout.

Doe de warme pap in een kom.

Garneer de carrot cake havermout met blauwe bessen wat rozijnen en wat gehakte pecannoten.

Breng de havermoutpap verder op smaak met een snuf kaneel.