Super Healthy Banana bread
Food

Wil jij een makkelijk en gezond tussendoortje? Maak dan bananen brood. Ik heb het een keer gemaakt en probeer nu altijd een stuk in huis te hebben, of in de vriezer, want wat is het lekker en voedzaam! A new addiction is born… Je kunt bananenbrood in een ongezonde versie met suiker en bloem bakken, maar waarom ongezond doen als het ook gezond én lekker kan? Dit bananenbrood is glutenvrij*, lactosevrij én suikervrij. Gezond bananenbrood: ook de perfecte treat in de voorbereiding op je detox.
- 3 (rijpe) bananen
- 50 gram ontpitte dadels
- 3 eieren
- 100 gram amandelmeel *
- 50 gram havermout (gepulverd bv in de keukenmachine of vijzel)
- 1 ½ theelepel bakpoeder
- Handje ongebrande noten (zoals walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.) grof gehakt
- 5 gedroogde abrikozen grof gehakt
- Zout
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.
- Als je ook havermout gebruikt: ‘verpulver’ dan de havermout in je keukenmachine tot meel.
- Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree.
- Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
- Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
- Roer tot slot de ongebrande noten erdoor en de abrikozen
- Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
- Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
- Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
- Laat de cake afkoelen op een rooster.
- Verdeel de cake in porties en vries ze verpakt in. Zo heb je elke dag een vers stukje bananenbrood en blijft het langer vers.
Eet smakelijk!
*Ik heb gekozen voor 100 gram amandelmeel en 50 gram havermoutmeel. Amandelmeel is wel 100% glutenvrij, ,maar havermout kan soms sporen van gluten bevatten. Let daar dus op. Je kunt variëren met meel. Bijv. met boekweit-, havermout-, amandel- en quinoa meel. Be creative!