Dag-retreat op landgoed De Hoorneboeg

 

Ga je mee naar buiten?

Op zaterdag 24 juni 2023 organiseren wij een dag-retreat die helemaal in het teken staat van ontspanning in de natuur! Het is een verwendag helemaal voor jezelf, waarin je alle drukte en spanning even kunt los laten, kunt verbinden met jezelf en de natuur in het prachtige landschap van de Hoorneboeg. 

Ons dagelijks leven vraagt veel van ons. We zijn voortdurend in actie, hebben veel verplichtingen en zijn veelal naar buiten gericht. Veel mensen ervaren stress. Het is daarom heel belangrijk om regelmatig rust en stilte in te lassen in je drukke bestaan. Even los te komen van de dagelijkse routines en terug te keren bij jezelf. De natuur is hiervoor een krachtige plek. Door omgeven te zijn met de natuur kun je spanning makkelijk loslaten, naar binnen keren en verbinden met jezelf. 

Het programma: 

We beginnen de dag met een openingsmeditatie en een heerlijke yoga nidra sessie. Yoga nidra is een eeuwen oude yoga vorm die ook wel slaapyoga wordt genoemd. Alleen blijf je wakker en werken we toe naar complete, fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Dit werkt helemaal door op spanning die je onderbewust vasthoudt.

Na de yoga gaan we ons verbinden met de natuur en nemen we een “bosbad”. Bosbaden komt oorspronkelijk uit Japan en wordt ook wel forest bating of forest therapy genoemd. Als je het aandurft gaan we op blote voeten (voor wie dat wil) het bos in en gaan we de natuur echt ervaren. Dit is geen gewone wandeling door het bos maar een innerlijke stilte reis waarbij we vooral ‘zijn’ en de natuur via de zintuigen ons lichaam en geest laten binnenstromen. Bewust contact maken met de natuur staat hierbij centraal. Nadat we helemaal opgeladen zijn is er tijd voor een uitgebreide, gezonde lunch. 

Het middagprogramma beginnen we met een flow yoga en meditatie sessie. Met meditatie richten we de aandacht naar binnen en leggen de focus op ervaren en voelen. Dit doen we d.m.v ademhalingsoefeningen (pranayama), meditatie en asana’s (yogahoudingen), zodat je nog meer kunt aarden, voelen en mag loslaten. Flow yoga is een actieve vorm van yoga waarbij we gericht zijn op het ontwikkelen van (lichaams) bewustzijn, spierkracht en flexibiliteit.

Opgeladen door de yogasessie laten we je een heel andere kant van de natuur beleven. Er groeien allerlei eetbare, wilde planten op en om de Hoorneboeg. Tijdens een wildpluk wandeling leer je welke dat zijn en hoe je deze kunt herkennen en gebruiken in je keuken. Met de oogst maken we een paar hapjes en drankjes en je leert hoe je thuis met een aantal wilde gewassen zelf aan de slag kunt. De natuur en jouw gezondheid gaan hand in hand en op deze dag leer je de natuur te gebruiken om je lichaam en geest in balans te brengen op een makkelijke en leuke manier.

We sluiten deze dag gezellig af rondom het kampvuur. 

Na deze dag

  • Ervaar je meer balans; je gaat energiek en ontspannen naar huis
  • Voel je weer de verbinding met jezelf
  • Heb je handvatten hoe je de helende natuur kunt inzetten voor je gezondheid zowel fysiek als mentaal
  • Heb je verschillende stijlen yoga mogen ervaren 
  • Heb je tips gekregen over hoe je op een eenvoudige manier ontspanning kunt integreren in je dag.

Voor wie

Voor iedereen die even helemaal wil ontspannen en terug wil komen bij zichzelf. Geschikt voor jong en oud, met of zonder yogaervaring. Je bent welkom!

Begeleiders

Stephanie van Dael is yoga teacher, holistisch lifecoach en geeft trainingen voor over hoe je weer in je kracht kunt komen. www.devitalevandaele.nl 

Yvet Noordermeer is voedingscoach en geeft workshops, lezingen en trainingen over gezondheid, leefstijl en wildplukken www.bewustmetvoeding.com en www.de-buitenkeuken.nl Daarnaast is zij mede auteur van het boek; Wildplukken-Recepten het jaar rond.

Yvet en Stephanie werden 2 jaar geleden buurvrouwen en delen een passie voor voeding, bewuste leefstijl, natuur en yoga. Zelf lopen ze (vaak samen) dagelijks met hun honden door het bos en aan het strand.

Datum: Zaterdag 24 juni van 09:30 -16:00 

Kosten: 185,- euro

Locatie: De Hoorneboeg, Veranda

Ga je met ons mee? Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@devitalevandaele.nl of info@bewustmetvoeding.com